Localis taking new shape

Long time no see.
Aceasta postare va fi foarte lunga.

In mare parte pentru ca de la ultima noastra postare s-a propus un proiecte de lege care in forma initiala specifica faptul ca daca se doreste a emite moneda virtuala( si dupa legea din Romania, Localis-ul e considerat moneda virtuala), unitatea eminenta trebuie sa detina echivalentul a 350.000 Euro si sa fie autorizata si agreata de BNR( insert here clasicul dosar cu sina si mult paper work). Va dati seama cat de happy am fost. NOT. Apoi proiectul de lege a fost modificat si a rezultat o anomalie.
Mai in detaliu:
Impozitul pe venit datorat se calculează de către contribuabil, pe baza declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice prin aplicarea cotei de 10% asupra câştigului din transferul de monedă virtuală.

Câștigul din transferul de monedă virtuală se determină ca diferenţă pozitivă între preţul de vânzare şi preţul de achiziţie, inclusiv costurile directe aferente tranzacţiei.

Câştigul sub nivelul a 200 lei/tranzacţie NU se impozitează, cu condiţia ca totalul câştigurilor într-un an fiscal să nu depăşească nivelul de 600 lei.

Asta nu inseamna ca Localis ia final.
Intre timp am explorat zonele in care Localis ar putea ajuta, fara implicatie financiara( mai exact sa nu folosesc Localis ca si moneda).

Asa am ajuns la a dezvolta o aplicatie care foloseste blockchain-ul Localis si e dedicata pe zona de StartUP.
Da, exact, acei oameni frumosi care investesc timp si bani pentru un anumit produs( creat local) dar care din cauza birocratiei, ori parasesc idea, ori pleaca din tara, pentru ca procesul de protejare a marcii e dificil, stufos si dureaza foarte mult timp.

Mai exact protejarea proprietatii intelectuale din zona IT. In detaliu se creaza un certificat digital( ce poate contine orice fel de informatie) care e trimis printr-o tranzactie pe blockchain-ul Localis. Astfel se creaza o amprenta digitala cu ajutorul careia documentul poate fi identificat in mod unic, dar care nu permite deducerea continutului documentului respectiv. In legislatia in vigoare, aceasta metoda este acceptata in instanta in cazul unui confilct de interese, copyright infringement,etc. Se numeste marcare temporala si Localis-ul tocmai a reusit sa faca asta. Cu un cost semnificativ redus si mult mai usor de folosit.

Asa ca pana legea se modifica sau pana gasesc alta utilitate, vreau sa va cer parerea si ajutorul. Credeti ca o astfel de solutie ar ajuta antreprenoriatul local? Sau startup-urile? Daca lucrezi in zona de legal( proprietate intelectuala in special), financiar, daca esti un adept al conceptului open data( da, chestia aia cu transparenta datelor), te astept sa discutam mai multe.

Coin Marketplace

STEEM 0.32
TRX 0.11
JST 0.034
BTC 66269.58
ETH 3204.67
USDT 1.00
SBD 4.24