BUDDY | Merkezi Olmayan Otomasyon Platformu

in #buddy6 years ago

Buddy nedir? Ne işe yarar?


Buddy, yazılım geliştiriciler için, uygulamaların otomasyonlarını sağlaması amacıyla geliştirilmiş, ethereum tabanlı, merkezi olmayan bir uygulamadır. Amacı DevOps'un benimsenmesini inanılmaz kolay, şeffaf ve zahmetsiz hale getirmektir. Bu bilgilerin ışığında Buddy'nin amacı dünyayı değiştirmeye niyetli başarılı yazılımcıların dünyayı değiştirecek teknolojiye sahip uygulamaları üretebilmesi amacıyla bu uygulama ve hizmetlerin bel kemiği olmaktır. Bunu ise otomatize edilebilecek bölümleri Buddy tarafından sırtlanarak, geliştiricinin üzerindeki hammalığı alıp, yaratıcılıklarını daha uzun kullanabilmeleri için onlara zaman kazandırmak.

Eldeki verilere göre 110 milyar dolarlık pazar payının bulunduğu bu sektörün 2022 yılında 345 milyar dolara çıkması bekleniyor. Hal böyle olunca önümüzdeki yaklaşık 5 yılda pazar payına eklenecek bu yaklaşık 250 milyar doların bu sektördeki sorunları çözerek ortaya çıkacak bir projenin ele geçirmesi oldukça olası. Bir diğer nokta ise bu problemlerin çözümlerine odaklanmayan firmaların yarısının yerini 2020 yılına kadar dijital liderliğe sahip firmaların alacak olması.

En Yaygın Olarak Karşılaşışan 5 Problem


- Zihinsel ve Kültürel Farklılıklar
Ekip içi en önemli problem olarak karşımıza zihinsel ve kültürel farklılık ortaya çıkıyor. Ekibin iyi anlaşamaması farklı kültürlere, inançlara, görüşlere sahip olmamaları, ekibin bir araya gelip yapılan iş üzerinde bu nedenle anlaşamamaları geliştirme sürecindeki en büyük problemlerden biridir. Bir yazılımcı olarak benim de çok sık karşılaştığım bu durumda insnalar farklı görüşlere sahip oldukları için birbirleri ile çalışmak istemeyebiliyorlar. Fiziksel özellikleri için bile sen ne biçim yazılımcısın. Yazılımcı dediğin şöyle olur böyle olur gibi klişeleri kullanmaktan da çekinmiyorlar ne yazık ki.

- Uygulamaların Karmaşıklığı
DevOps için önerilen ortam buluttur ve bulut altyapısı şirketlere ve firmalara yüksek oranda otomasyon katkısı sağlamaktadır. Bunlar uygulamaların ölçeklenebilir olması, esnek ve hızlı olmasıdır ki bunlar iyi bir uygulamanın olmazsa olmazlarıdır. Ancak Quali firmasının anketine göre geliştirilen uygulamaların %44 ü bulut ortamları için fazla karmaşık kabul edildi. Yazılım geliştirmede KISS mantığı vardır. Keep It Simple Stupid! Yazılımın hayatının uzun soluklu olabilmesi için mümkün olduğunca basit olması gerekmektedir. Kompleks, karmaşık bir ürün için vay bu çok karışık kesin çok işe yarar iyidir denmemelidr.

- Eski Teknoloji ve Altyapı Kullanımı
Teknolojinin gelişimiyle birlikte kaçınılmaz olan tek gerçek vardır. O da uygulamalarınızın günün şartlarında daha iyi sonuçlar verebilmesi için günümüz teknolojisini kullanmalısınız. Örnek vermem gerekirse, Front End (Yani bir siteye girdiğinizde açtığınız sayfa o sitenin front endidir.) teknolojisi günümüzde inanılmaz bir gelişime sahip. Facebook'un da yazıldığı React, Google'ın geliştirdiği Angular, Vue.js bunların günümüzdeki en iyi sayılan ortamlarıdır. Ayrıca tarayıcıların en iyi sonucu vermesi için çalışırlar. Ama ben bi site yaparken front endte 10 yıllık asp teknolojisini kullanırsam o siteden maksimum performansı malesef alamam. Ancak kişilerin yeni teknolojilere kapalı olması da bu nedenle karşılaşılan sorunlardan biridir.

- Araçların Entegrasyonu
Üstteki problemle bağlı olarak geliştirilecek bu uygulamaların, yazılması için bazı araçlara, ortamlara ihtiyaç duyarsınız. Bu durumda karşınıza kullanmak istediğiniz ürünlere ait lisans problemleri çıkar. Open source kültürünün günümüzde yeni yeni yaygınlaşmasıyla artık ücretsiz kaliteli toollar bulabilseniz de bunlar lisanslılara nazaran bi tık daha az istediğiniz özelliklerde oluyor.

- Test Otomasyonu
DevOps'u uygularken CI / CD dağıtımlarına odaklanırken test otomasyonunu ihmal etmemek çok önemlidir. Bu ihmal, testin gerektirdiği elemanların sayısından kaynaklanabilir. Örneğin, bir şirketin şunları yapması gerekir:
• Testlerin kapsamını tanımlanması
• bir sunucusu ayrılması
• Test ortamını yapılandırılması vb.
Ancak ülkemizde firmaların test kültürünün olmadığı da bir gerçek.

Terminolojiden sıkılmamanız adına biraz gerçel verilere yönelerek devam etmek istiyorum. Buddy, yaptığı market araştırmasıyla, önümüzdeki 5 yılda ortaya çıkacak sorunlara çözüm getirerek, miadı dolmuş firmaların ve yeni kaynakların paylarını bünyesine katmak istiyor. Bu bağlamda da tespit ettikleri problemlerin büyük bir bölümüne çözüm bulduklarını iddia ediyorlar. Bunlar hakkında biraz bilgi vermek istiyorum.

Öncelikle kullanıcılar tarafından bakarsak, kullanıcılar, kendilerine daha fazla yaratıcı zaman ve stres ile baskıdan uzak oldukları için rahatça iş yapabilme avantajına sahip olabilecekler. Bir çoğumuz için maliyetlerin azalması, güvenliğin artışı ise en önemli kazançlar bana kalırsa. Geliştiriciler içinse, geliştiriciler için bir topluluğun oluşturulması ve bu geliştiricilerin birbirleri ile anında etkileşime girebilmesi bu sayede bir birleri ile yardımlaşabilmeleri bana kalırsa bu alandaki en büyük kazançtır.

Özel Otomasyon Şebekeleri ile birden çok görevin aynı anda gerçekleştirme için birden çok sayıda Buddy kopyasının kullanılabileceği özel bir ağdır.Bu şebekede; kullanıcılar, makinelerinde, bulutta veya IaaS sağlayıcısından nerede yapılacağını seçebilecekler. Paylaşılan Otomasyon Şebekeleri ile kullanıcısının bir kopyasını tokenlar karşılığında yeterli miktarda kaynak ile yüklemenizi sağlayan eşten eşe bir ağdır. Bu ağ, açık veri işlemleri gerektiğinde özel ağdaki bilgisayarlar yeterli performans veremediğinde kullanılabilir. Özellikle stres testlerinde -ki stres testleri çok sayıda veri girişi,büyük nümerik değerler,çok sayıda sorgu olduğu zaman kullanılır ve uygulamanın dayanıklılığını belirler.- ve performansı izlemek oldukça kısa sürede mümkün olacaktır.

Son olarak blockchain topluluğu için bu projenin açık kaynak kodlu, ücretsiz olması daha güvenli ve daha çok yeniliği bünyesinde barındırabileceği manasına geliyor ki zaten buna hepimiz aşinayız. Proje yazılımcıların aşina olduğu SandBox olarak bilinen Windows kullanıcıları için harddiskinizin bir bölümünden yaratılmış, esasen bilgisayırınızın içinde yeni sanal bir bilgisayar olarak düşünebilirsiniz. Burada bilgisayarınız zarar görmeden -Çünkü sanal ortamınızda yüklü olan bir başka işletim sistemi olacaktır.- uygulama indirebilir, çalıştırabilir, geliştirebilirsiniz ki sizin için bu ortamı bulutta hazırlar.

Ayrıca vaadleri arasında Blockchaini uygulamalarına kullanılmak üzere BlockchainOps adıyla geliştirecekleri otomasyon botları ile daha güvenli, daha akıllı ve ölçeklenebilir bir ağ oluşturmak var.

Buddy, projeye ilgilimi ilk olarak partnerlikleri ve müşterileri ile dikkatimi çekmişti. Hepimizin aşina olduğu Github, Google Cloud, Microsoft Azure, Amazon AWS Market, DockerStore; Buddy'nin partnerleri hem de onaylı olduklarını aşağıdaki linkten web sitesindeki ilgili bölümü tıklayarak görebilirsiniz. Yine web sitelerindeki aynı yerde müşterilerini de görebilirsiniz ki sayıları oldukça fazla ve alanlarında öncü firmalardan. Şu ana kadar bahsettiklerimi toparlamak gerekirse, Buddy herkesin kullanabileceği değil de geliştiriciler için kullanılabilir bir uygulamadır. Partnerlerinin ve müşterilerinin piyasa hakimiyetleri ile yatırımcılara gerekli güveni vermektedir.

Sektörün eksik ve hatalı olduğu noktaları titizlikle tespit edip, ilgili alanlara gerçekçi çözümler üretmektedir. İlk olarak 70'den fazla uygulama için otomasyon uygulaması mevcuttur. 2019 yılına kadar planladıkları yol haritalarıyla projenin izleyeceği yolu bizlerler paylaşmışlar. Ekipte blockchain geçmişi de olan çok yetenekli yazılımcıları mevcut ki içlerinde architectler, testerlar, analist ve developerlar var yani yelpaze oldukça geniş. Hepsinin de kendi alanlarında yetkinlikleri ve kayda değer tecrübeleri bulunmakta. Ekibin dışında, danışmanlarıyla da dikkatleri çekiyor. İçlerinde etik hackerler, CEO'lar, finansçılar mevcut. Benim yatırım yapmayı düşündüğüm bir proje Buddy. Siz de yatırım yapmaya karar verirseniz, mutlaka kendi araştırmanızı öneririm. İlgili linkleri aşağıda bulabilirsiniz.

BUDDY TokenBUD
1 BUD0.0002 ETH
Platformu:Ethereum
Token Tipi:ERC20
Kabul edilen para birimi:ETH
Soft cap:8,000 ETH
Hard cap:60,000 ETH
Toplam token sayısı:470,000,000 BUD

Website:https://token.buddy.works/
Whitepaper:https://files.buddy.works/ico/BuddyWhitepaper.pdf
Telegram:https://t.me/buddytoken
Twitter:https://twitter.com/buddygit
Facebook:https://www.facebook.com/gitbuddy/
Bitcointalk Username:myortvyje
Bitcointalk Profile:https://bitcointalk.org/index.php?action=profile;u=1435034

Coin Marketplace

STEEM 0.25
TRX 0.12
JST 0.030
BTC 69448.90
ETH 3688.66
USDT 1.00
SBD 3.28