4th Pillar | İnsan Kaynaklarının Blockchain İle Buluştuğu Nokta

in #four6 years ago

4th.jpg

Teknoloji her geçen gün biraz daha gelişiyor. Hayat eskisine göre daha kolay. Artık sınırlar kalktı. İnsanlar gereksinimlerini karşılamak için belli bir kalıbın veya alanın içine sıkışmak zorunda değil. İstenilen zamanda istediğin şeyi Dünya’nın neresinde olursa olsun elde edebilme imkanları var. Günümüzde bu her alan için böyle. Çalışma sektörünü ele alırsak, insanlar sadece belli bir alanda çalışmak zorunda değiller. Bir noktadan bir noktaya ulaşım çok kolay hale geldi. Yaşanılan yer ile çalışma alanları arasında kilometreler olabiliyor. Artık günümüz koşullarında bunlar sorun olmaktan çıktı. İnsanlar hayatlarını nerede devam ettirmek istiyorlar ise hangi işi nerede yapmak istiyorlar ise kolay bir şekilde tercih edip hayallerinin peşinden gidebiliyorlar. İnternet sayesinde çalışanlar için iş bulmak veya işverenler için istedikleri nitelikte çalışan bulmak daha kolay hale geldi. Bir tıkla heryere ve herkese haber ulaştırılabilir, irtibata geçilebilir. Blockchain teknolojisinin ne kadar önemli olduğu ve hayatımızı nasıl etkilediğinden bahsetmiştik. Bu yazı ile istihdam sektörünü kontrol altına almayı hedefleyen ve istihdam sektörünü blockchain teknolojisi ile buluşturan bir projeden bahsetmek istiyorum.

4thPillar...

İstihdam sektöründe insan kaynaklarının yeri çok önemli. Bu terim artık kalıplaşmış ve bu sektörde vazgeçilmeyen bir yere oturmuş. Çalışanlar ve işverenler arasındaki ilişkileri kontrol eden mekanızma olarakta belirtebiliriz. 4thPillar bu kavramı blockchain ile tekrar baştan dizayn ediyor. Blockchain teknolojisinin insan kaynaklarına sunabileceği çözümlerden faydalanmak için yola çıkılmış bu proje ile 450,000,000,000$ değerindeki insan kaynakları sektörünün kontrol altına alınması hedefleniyor.

4thPillar, ilk blockchain tabanlı insan kaynakları platformu olma özelliğine sahip. Blockchain teknolojisi sayesinde bu sektörde ortaya çıkan olumsuzlukların, aksaklıkların veya olan durumların daha kolay ve basit halledilmesi planlanıyor. Kısaca bahsedecek olursak, çalışanlar ile işverenler arasında her an ve her durumda gerçekleşen olayları bir sistem üzerinden kontrol edilmesi ve işdünyasının tamamen bu sistem çevresinde dönmesi planlanıyor. Bunlar işe alım süreçleri, maaşlar, çalışan ile ilgili bilgiler... olarak belirtilebilir.

Platform üzerine değinecek olursak, belirtilecek ilk nokta, verilerin ve ödemelerin bu platform üzerinde depolanması ve aktarılması olacak. Çalışanlara ait bilgiler, dökümanlar, maaşlar ile ilgili belgeler, bordrolar, ödeme fişleri vs. Çalışanlar bu tarz kendilerine ait olan belge ve dökümanları kendi sistemlerinde barındırabilecek, herhangi bir iş değişikliğinde veya ihtiyaç dahilinde bu sistem sayesinde veriler kullanılabilecek. Ayrıca belirtildiği gibi çalışanlar ile işverenler arasındaki hertürlü ödeme işlemide platform içinde gerçekleşecek. Maaşlar, ikramiyeler, ek çalışma ücretleri vs. Yani kısacası hem kargo şirketlerini hem bankaları ve bunun gibi arada bulunan eksta masraf ve süreç oluşturan durumların hepsinin aradan kaldırılması planlanıyor. Çalışanlar ve işverenler direk olarak temasa geçerek işlemlerini halledebilecek.

Platform kendi içinde barındırdığı elektronik cüzdan sayesinde çalışanlar maaşlarını, ikramiyelerini, ek çalışma ücretlerini buradan kontrol edebilecek ve bu fonların kontrolü tamamen kendisinde olacak. Bir nevi çalışanlara finansal bağımsızlık ve güven ortamı sunuyor. İşverenler arada hiçbir banka faktörü olmadan maaşları direk olarak çalışanlarına aktarabilecek. Böylelikle bankalara harcanan ekstra masraflar ve oluşan süreçler ortadan kaldırılmış olacak.

4thPillar, içinde barındırdığı veritabanı sayesinde mesleki dijital kimlik olma özelliğine sahip. Bu kimlik, ölçülebilir verilere dayanan, otomatik, ayrımcılık yapmayan bir değerlendirme sistemini içinde barındırıyor. Artık CV ler tarihe karışıyor. Her başvuruda ayrı CV hazırlama zorunluluğu ortadan kalkıyor. Çalışanların dijital kimlikleri kendi CV leri olacak ve sürekli olarak kendisini güncelleyecek. Bu kimlikte çalışan bireylere ait; iş geçmişi, çalışma bilgileri, çalışma saatlari, işe devamlılık, tecrübe, eğitim, ek bilgi, dil becerileri, sağlık sertifikaları ... gibi veriler kendi cüzdanına kayıtlı olacak. Çalışanları arayan firmalar, ajanslar, işe alım müdürleri vs. bu kimlikler aracılığı ile çalışanları tercih edebilecek. Ayrıca sistem üzerinde çalışılan kurum, şirket veya iş aranıp aranmadığı gibi bilgilerde yer alıyor. İşverenler ayrımcı olmayan bu otomatik değerlendirme sistemi sayesinde istedikleri nitelikteki bireyleri görüşmeye çağırabilir ve kadrolarına katabilirler.

4thPillar hakkında bireyler ve kurumlar için iş ile ilgili kayıt defteride denilebilir.

Beta sürümü 2 Nisanda piyasaya sürülen platformda jeton dağıtımı gerçekleşebiliyor. Sanbahar döneminde döküman dağıtımına başlanılması planlanıyor. 2019 yazında çalışanlar için derecelendirme sisteminin hayata geçmesi planlanıyor. Bunun için Dünya’nın üçüncü büyük personel ajansı olan Work Service ile projeye ortaklık ediyorlar. Ve saha testi için Work Service, Grey İnternational, Prohuman gibi şirketler ile işbirliği yapılmış.

Platform içinde hareket edebilmek için FOUR tokenlerine ihtiyaç duyuluyor. Sistemde maaş ödemelerinden işlem ücretlerine kadar her türlü işlem bu tokenler aracılığı ile gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Website : https://www.the4thpillar.io/
Whitepaper : https://www.the4thpillar.io/documents/whitepaper.pdf
Bounty : https://bountyhive.io/join/4th%20Pillar?from=emath

Sort:  

@resteemator is a new bot casting votes for its followers. Follow @resteemator and vote this comment to increase your chance to be voted in the future!

Coin Marketplace

STEEM 0.27
TRX 0.12
JST 0.031
BTC 67928.13
ETH 3777.58
USDT 1.00
SBD 3.75