نکاتی درباره‌ی عوارض و پیش‌گیری از درد سیاتیک

in #science6 years ago

در ادامه‌ی مطالبی که در مورد درد سیاتیک نوشتم، اکنون به بیان عوارض و پیامدهای ناشی از این بیماری می‌پردازم.

همان‌گونه که قبلاً نیز اشاره شد درد سیاتیک بر اثر تحت فشار قرار گرفتن عصب در ناحیه‌ی ستون فقرات ایجاد می‌شود. بر این اساس، علایمی که ایجاد می‌کند، ناشی از اختلال در عملکرد عصب است. به‌عنوان مثال، ممکن است بیمار در پای مبتلا دچار از دست رفتنِ حس شود، یعنی قسمتی از پا بی‌حس می‌شود که بر اثر اختلال عملکرد عصبی است که تحت فشار قرار گرفته است.

Sciatica pervention: sitting position
Image credit: sciaticnervepain.ca

یکی دیگر از پیامد‌هایی که در اختلال ناشی از درد سیاتیک بروز می‌کند، ضعف در پای مبتلا است. این ضعف نیز ناشی از اختلال عملکرد عصب است، به‌طوری‌که به علت درست کار نکردن عصب، عضلات نمی‌توانند به‌خوبی منقبض شوند، و فرد در پای مبتلا دچار ضعف می‌شود.

علاوه بر اینها، اختلال عصبی ممکن است منجر به اختلال در عملکرد روده یا مثانه شود، که باز هم به علت تحت فشار قرار گرفتن عصب و بروز اختلال در عملکرد عصب است.

سؤالی که در اینجا مطرح می‌شود این است که آیا می‌توان از درد سیاتیک پیشگیری کرد؟ واقعیت این است که ممکن است در تمام موارد امکان پیشگیری از درد سیاتیک وجود نداشته باشد. با این حال، برخی از اقدامات می‌تواند در این زمینه در بسیاری از موارد مؤثر واقع شود، و مانع از بروز این بیماری دردناک شود.

یکی از مهم‌ترین اقدامات برای پیشگیری از درد سیاتیک، ورزش کردن منظم است. وقتی که عضلات ناحیه‌ی کمر قوی‌تر باشند، بهتر می‌توانند از ستون فقرات محافظت کنند. عضلات شکم و کمر نقش مهمی برای حفظ وضعیت بدن و موقعیت ستون فقرات دارند.

نکته‌ی مهم دیگر، حفظ موقعیت مناسب بدن در هنگام نشستن است. قوز کردن یکی از اشکالات وضعیتی بدن است که باعث بروز اختلال در ناحیه‌ی ستون فقرات می‌شود. بهتر است وضعیت نشستن به‌گونه‌ای باشد که ستون فقرات انحنای طبیعی خود را حفظ کند. زانوها بهتر است در حالت نشسته در سطح لگن قرار گیرند.

Coin Marketplace

STEEM 0.26
TRX 0.13
JST 0.031
BTC 61372.29
ETH 2888.95
USDT 1.00
SBD 3.62